Tricks til at optimere spiseoplevelsen

Når du ejer en restaurant, er der mange områder, som du skal fokusere på for at tilfredsstille gæsterne. Kundeservice, madens kvalitet, menuen, indretning og mange andre faktorer har en enorm indflydelse på restaurantens potentielle succes. Men det behøver nødvendigvis ikke at være svært at drive en restaurant. Nedenfor kan du finde tre simple tricks til at optimere spiseoplevelsen og at blive bedre end konkurrenterne.

Skift fjernsynet ud med spejle

Har du overvejet at indrette restauranten eller spisestuen med et spejl fra BGA? Undersøgelser peger på at spejle kan få maden til at smage bedre. Det viser et studie fra et det japanske universitet Nagoya University, og den undersøgelse peger på at spejle får folk til at få en stærkere oplevelsen af maden både i form af smag og kvalitet.

Indretning fører til bedre oplevelse af maden

Generelt kan indretning føre til en bedre spiseoplevelse. Vi har tidligere skrevet om hvordan du kan indrette din restaurant med tapet, og du kan med fordel vælge et lokale med mange vinduer.

Det gælder især, hvis din restaurant fokuserer på sund mad. Statistik peger på at der er op stil firs procent større sandsynlighed for at en restaurantgæst bestiller en salat, når han eller hun sidder ved vinduet. Salat behøver bestemt ikke at være kedeligt, og generelt går de fleste ender at spise sundt, når de er ude og spise.

Den samme undersøgelse fortæller også at der er omkring 73 procent større sandsynlighed for at en gæst bestiller dessert, hvis han eller hun sidder i nærheden af baren. Sørg derfor gerne for at have dessertmenuer stående på borde i nærheden af baren.

Bestikket har en enorm betydning

Der har længe været debat om hvorvidt folk spiser mere eller mindre, når maden serveres i mindre skåle og på mindre tallerkener. Det må vi konkludere er en sag om smag og behag, da der er fortalere for begge lejre.

Til gengæld har undersøgelser peget på at bestikket kan have en enorm betydning, og her tænker vi ikke nødvendigvis på designet. En forbrugerundersøgelse har tidligere vist at folk med tyve procent større gafler generelt spiste mindre, og lod mere mad blive på tallerken, end de personer som spiste med en almindelig gaffel.

Dette kan være forbundet med at folk med mindre gafler muligvis spiser mere, da de føler at de får mindre ud af hver bid. I den forbindelse føler de at sulten ikke bliver tilfredsstillet, og det er interessante data, som du kan bruge til at optimere spiseoplevelsen på din restaurant.

Skriv et svar