Restaurantens beliggenhed

Når du har besluttet dig for, om du vil åbne en fransk bistro-restaurant, en sushirestaurant, en kro med traditionel dansk mad eller en restaurant med ny nordisk mad, så skal du finde velegnede lokaler. Det vil ofte være dyrere at leje eller købe lokaler i storbyerne end i provinsen eller på landet. Du bør tjekke, hvor mange konkurrenter der er i området, som serverer den samme type mad som i din restaurant, for det kan få betydning for din indtjening, hvis der ligger tre andre thairestauranter tæt på din thairestaurant. Hvis du f.eks. vil åbne en restaurant, der serverer ny nordisk mad, hvor er der så potentielt set flest gæster som vil besøge din restaurant – i provinsen eller i storbyen? Stemningen og omgivelserne betyder også meget for din restaurant, og du kan derfor overveje, om din restaurant passer bedst ind i en travl storby, eller om det vil være bedre at åbne en restaurant tæt ved strand og skov, hvor gæsterne kan slappe af, imens de nyder et måltid? Er stemningen i din restaurant uformel, eller er der tale om en eksklusiv og dyr restaurant? Når du kender konceptet for din restaurant, bliver det meget nemmere at vælge beliggenhed.

Skriv et svar