Arbejdstøj til kokke og tjenere

Dit personale er på arbejde mange timer hver dag, og de skal gerne se præsentable ud i tøjet. Samtidig skal tøjet være komfortabelt og designet til de arbejdsopgaver, som skal løses.

Klassisk og praktisk kokketøj

Kokketøjet skal først og fremmest være praktisk at have på, når en kok står i køkkenet og tilbereder mad. Det klassiske kokketøj er typisk hvidt og består af bukser og skjorte, som kan være kort eller langærmet alt efter årstiden. Derudover kan kokken have et forklæde på, som går hele vejen ned over brystet, eller han kan have et forstykke på, som normalt vikles om livet. Forklæder og forstykker anvendes, når der skal skæres kød ud eller snittes grøntsager, for at undgå, at der bliver stænket kødsaft og andet snask på kokkens bukser og skjorte. Kokken kan også bære handsker, hvis der f.eks. skal skæres kød ud med skarpe knive. Kokken kan også have kokkehue eller hårnet på, hvilket er meget hygiejnisk, for så falder der ikke hår ned i sovsen. Kokken bør have et par praktiske sko eller træsko på, som er skridsikre, fordi der ofte er glat på et køkkengulv, især hvis man spilder vand eller andre væsker på gulvet under madlavningen. Det er også vigtigt, at skoene er komfortable og åndbare at have på, når kokken skal stå op i mange timer og lave mad. Tøj og sko har også betydning for arbejdsmiljøet i din restaurant, for med det rigtige arbejdstøj og sko vil der være færre sygemeldinger.

Eksklusivt og smart tjenertøj

For tjenere i en restaurant er det vigtigt at se præsentable ud. Tjenerne er de første, som gæsterne møder, når de ankommer til restauranten. Tjenernes tøj skal passe til den type restaurant, du ejer. Hvis det er en eksklusiv Michelin-restaurant, så vil tjenerne tilsvarende havde eksklusive bukser, skjorter, veste, slips eller nederdele på, så konceptet hænger sammen. I andre restauranter er der en mere afslappet eller uformel omgangstone, og her kan det være i orden at have en pæn, kortærmet skjorte på og et par pæne bukser. Tjenertøj er ofte sort og hvidt, men man kan også købe f.eks. tjenerforklæder i mange smarte farver, hvis man synes, det passer bedre til konceptet i ens restaurant. Tjenerforklæderne har som regel lommer, så tjeneren kan have en blok og kuglepen med, når han eller hun skal tage imod gæsternes bestillinger. For tjenere er det ligeledes vigtigt med behagelige sko med skridsikre og støddæmpende såler, fordi de jo går rundt og serverer for kunderne og mange timer hver dag, og det er tungt at bære serveringsbakker med tallerkener og glas frem og tilbage, så godt fodtøj er alfa omega, hvis en tjener skal kunne holde til sit arbejde.

Leverandører af arbejdstøj

Kokketøj og tjenertøj kan bestilles hos leverandører, som er specialister i at fremstille arbejdstøj og sko til restaurationsbranchen. Det er ejerens ansvar at sørge for at få bestilt arbejdstøj til personalet, og på den måde kan du også have indflydelse på, hvordan dine medarbejdere går klædt i arbejdstiden.

Skriv et svar