Nyd god mad og hold din vægt

Du kan sagtens tage på restaurant og nyde god mad ude og samtidig holde din vægt. Det hele handler om balance i din hverdag, og at du indtager et balanceret kalorieindtag, så du ikke indtager mere, end du forbrænder.

Balancér dit kalorieindtag via kosten

Hvis du godt kan lide at spise ude, og ikke ønsker at tage på, har du mulighed for at justere det, du ellers spiser i løbet af din dag. Skal du ud at spise en tung middag, eller ud at spise en fler-retters menu, kan du dagene op til og dagene efter sørge for, at dine måltider indeholder lidt færre kalorier, end de plejer. På den måde gør du plads til dit restaurantbesøg, og du kan nyde maden uden at skulle bekymre dig over, at du vil tage på efterfølgende. Selvom du spiser flere kalorier en enkelt aften, end du forbrænder, vil du sagtens kunne udligne dette overskud dagene op til og efter. Du behøver ikke at sulte dig selv, men blot skabe et lille underskud de øvrige dage, så dit kalorieregnskab går op. Det er ikke nødvendigt at tælle kalorier, men blot spise mere kaloriefattigt ved for eksempel at spise flere grøntsager og magre kød- og mælkeprodukter.

Vær fysisk aktiv

Du kan være fysisk aktiv på mange måder. Al bevægelse får din krop til at forbrænde kalorier, og jo højere intensitet, des større vil din forbrænding være. Jo større muskelmasse, du har, des flere kalorier vil du forbrænde. Gennem fysisk aktivitet, kan du skabe et kalorieunderskud, som også vil kunne hjælpe dig med at holde formen. Hvis du skal ud at spise en stor middag eller mange retter, kan du også vælge at træne inden, du tager afsted, så du opbygger en god appetit til at nyde maden. Har du ikke altid tid til at dyrke sport eller tage i fitnesscenter, kan du investere i nogle få redskaber, du kan bruge derhjemme. Det kan for eksempel være en håndvægt eller to, nogle kettlebells, et sjippetov og en stepbænk, der nemt kan hjælpe dig med at få pulsen op og køre en hurtig træning igennem.

Kombination af kost og træning

Spiser du ude ofte, kan det være nødvendigt, at du både er opmærksom på din øvrige kost og din træning. Hvis du både holder dig fysisk aktiv og sørger for at spise flere kaloriefattige måltider omkring dine måltider ude, vil du sagtens kunne undgå at tage på. Du behøver heller ikke at vælge de mest kalorietætte måltider hver gang, og mange restauranter tilbyder sunde retter på deres menukort. På den måde kan du sagtens nyde mange måltider ude med både familie og venner, uden at skulle have dårlig samvittighed eller passe på vægten. Der er mange parametre, du kan justere på, så du stadig kan nyde et socialt liv med lækker mad.

Skriv et svar