Hvordan vælger du det rigtige personale?

I din restaurant har du brug for dygtige kokke og tjenere, som kan lave og servere maden for gæsterne. Det er ofte et tempofyldt og til tider stressende job, når der sidder en hel restaurant fyldt med gæster, og maden skal serveres veltilberedt og forholdsvis hurtigt, så gæsterne ikke mister tålmodigheden og går. Både tjenere og kokke arbejder på skiftende tidspunkter, og der er ofte lange aftenvagter.

Madlavning under tidspres

Kokkene er typisk uddannede fra en kokkeskole, eksempelvis Hotel- og Restaurantskolens kokkeskole i København, hvor de i nogle praktiske og teoretiske forløb lærer at lave mad. De får kendskab til alle de forskellige råvarer, og de lærer om smag og konsistens, og hvordan man laver traditionelle og nye retter. Kokke skal være gode til at samarbejde, fordi der som regel står flere kokke i et restaurantkøkken under ledelse af en køkkenchef, som har det overordnede ansvar. Kokkene arbejder ofte under tidspres, og når de har lavet maden, skal den arrangeres på en appetitvækkende måde på tallerkener, som så overdrages til de tjenere, som skal servere maden for gæsterne. De kokke, som gerne vil have et lederansvar, kan f.eks. tage en lederuddannelse på Hotel- og Restaurantskolen.

Høflige tjenere med høj stresstærskel

Tjenerne i din restaurant har ansvaret for at tage imod bestillinger af mad og drikkevarer, give gæsterne gode råd og servere mad og drikkevarer for gæsterne. Tjenerne skal være præsentabelt klædt, høflige og servicemindede, så gæsterne føler sig godt behandlet. Det er en fordel som tjener at have et godt overblik og holde hovedet koldt. I sidste ende er det din beslutning, hvem du ansætter, og hvor meget joberfaring og hvor gode samarbejdsevner de har.

Skriv et svar