Har du en særlig forkærlighed for god, gammeldags dansk mad, og drømmer du om at servere dansk smørrebrød for dine gæster eller traditionelle danske retter som hakkebøf og stegt flæsk med persillesovs?
Nordisk, italiensk og fransk gourmetmad
Eller vil du heller åbne en restaurant, der serverer ny nordisk mad, som er fremstillet af lækre nordiske råvarer, og hvor du kan eksperimentere med at lave nye retter? Du kan også servere italiensk eller fransk gourmetmad i din restaurant, hvis du f.eks. har ambitioner om at restauranten en dag skal have en Michelin-stjerne. I så fald kan du lade dig inspirere af disse danske restauranter, som har Michelin-stjerner, og du skal forberede dig på at smøge ærmerne op, for konkurrencen er hård.
Vegetarmad
Er du vegetar, så har du sikkert gode idéer til, hvad der skal på menukortet af sprøde salater og lækre retter i en vegetarrestaurant. I disse tider, hvor vi alle skal tænke på klimaet, er der også en stigende interesse for vegetarmad og vegansk mad.
Pizzaer og grillmad
Måske har du besluttet dig for, at du vil servere byens bedste pizzaer eller de saftigste burgere med tilbehør. Du kan ligeledes have populære BBQ-retter som ribben, steaks, pølser og kylling på menukortet i din restaurant.
Inspiration fra rejser
Mulighederne er mange, når du skal vælge, hvilken type mad du ønsker at servere i din restaurant. Du kan lade dig inspirere fra hele verdenskøkkenet. Har du rejst i Asien og elsker du thai-mad, kinesisk mad eller japansk mad, så kan du f.eks. åbne en thairestaurant, kinesisk restaurant eller sushirestaurant. Det kan også være, at du er vild med mexicansk mad eller mellemøstlig mad og gerne vil have det på menukortet i din restaurant.
Din egen og andres ekspertise
Hvis du selv har arbejdet som kok på en bestemt type restaurant, kan du vælge at tage dine erfaringer med dig, når du åbner din egen restaurant. Det er selvfølgelig en fordel for dig, at du har god erfaring med den mad, der skal laves. Men du kan også vælge at servere noget helt andet end, du måske selv har erfaring med og så ansætte personale, der har ekspertise i at lave netop den type mad, som skal serveres i din restaurant. Det vigtigste er, at gæsterne får en god madoplevelse, når de besøger din restaurant.