Design og indretning af restaurant

Indretningen af din restaurant har stor betydning for stemningen, og om gæsterne føler sig godt tilpas og har lyst til at blive siddende lidt længere tid – og om de kommer igen.

Rådfør dig med en indretningskonsulent

Derfor bør du tænke meget over indretningen af din restaurant og gerne rådføre dig med en indretningskonsulent, som kan rådføre dig og hjælpe dig med at skabe et interiør, der skaber den helt rigtige stemning og som også passer til dit madkoncept. Det koster selvfølgelig nogle penge at hyre en fagperson til at hjælpe dig, men pengene er godt givet ud, fordi du får hjælp til at skabe en stemning og indretning, der bidrager positivt til den madoplevelse, som dine gæster får i restauranten.

Valg af interiør

Der skal træffes beslutninger om farver på vægge, gulve, møbler og dekoration. Hvordan skal borde og stole placeres i lokalet? Hvordan skal baren indrettes, hvis der er én? Hvis der er buffet, hvor skal den så placeres i forhold til det område, hvor gæsterne sidder og spiser?

Vigtig lyssætning

De helt rigtige lamper vil også være med til at give den stemning, du ønsker dig. Lamperne skal både give lys hen over bordene, så gæsterne kan se, hvad de spiser, men samtidig må lamperne ikke blænde gæsterne. Lyset skal helst være en smule afdæmpet for, at det bliver hyggeligt.

Akustikken

En dårlig akustik er noget, som virker stressende, når man skal sidde og spise i en restaurant. Men her kan du med den rigtige indretning forbedre akustikken. Du kan f.eks. vælge møbler eller lyddæmpende billeder på væggene, som kan gøre det mere behageligt at sidde i lokalet og spise.

Skriv et svar